Den moderne jurist

 

Utviklingen går fort, og det gjelder å følge med i tiden. Også om du er jurist.

Det er faktisk ikke lenge siden det ikke fantes noe som het Internettet. Lovsamlingene fantes kun i bundet bokform, og skulle en henter fram informasjon fra det offentlige måtte man henvende seg personlig på de rette kontorer.

Mobiltelefoner var ikke tilgjengelige, så i det øyeblikket en var ute av døren måtte en ringe jevnlig til sin sekretær for å vøre oppdatert på hva som skjedde.

Ja, og det å ha sekretær var jo helt nødvendig – noe det ikke er i dag.

Skylagring og nettbrett

Som jurist skal du være ekstra interessert i den teknologiske utviklingen, og følge godt med. For det finnes faktisk så mange revolusjonerende hjelpemidler på markedet at de fleste av oss kunne ha effektivisert arbeidet vesentlig om vi bare hadde visst om alt det som finnes.

Et par ting må vi gå ut fra at alle kjenner til, og det handler om skylagring. Det er ikke mange år siden det ikke fantes god skylagring av dokumenter og filer. Og i den grad det gjorde det var netthastigheten på mobil så lav at det ikke var mulig å bruke systemene praktisk sett.

I dag kan du sitte i en hvilken som helst rettsal og ha tilgang på alle de dokumentene du har på kontoret.

Ja, faktisk er det ikke lenger grunn til å lagre noe som helst på en fysisk datamaskin, så alle de dokumentene du har tilgang til på kontoret vil du ha med deg uansett hvor du er i verden. Pass bare på å ha gode batterier til alt ditt utstyr, og du kan finne batterier her.

Kommunikasjon og chat

En annen stor fordel med den teknologiske utviklingen så langt er at det er blitt mye enklere å kommunisere. Det er ikke lenger noe poeng i å reise på møter i samme grad som tidligere, for alle som har en smarttelefon kan jo arrangere videonettmøter med opptil flere av gangen uten problem.

Du trenger ikke avanserte videokamera, for selve telefonen din er jo et avansert videokamera. Faktisk bedre enn de fleste videokamera for få år siden.

Det fine med videomøter er jo også at de kan lagres i skyen de også. Trenger du å se tilbake på dem er det bare å spille dem av. Dette er helt ypperlig for vitneavhør og andre forklaringer som en gjerne vil ha lagret for ettertiden. Og, igjen, dette med skylagring gjør det mulig å hekte seg på den lagrede informasjon fra hvor som helst i verden.

Følg med på utviklingen

Bare en ting er sikkert, og det er at utviklingen kommer til å fortsette i same takt videre framover. Så det lønner seg å følge godt med. Legg vekt på alltid å være først ute med nye duppeditter. Dette er viktig for at du selv kan få øynene opp for akkurat hvordan du som jurist kan bruke de nye verktøyene på en god måte.

Skriv gjerne om dine erfaringer på en blogg, og del på denne måten med andre!