Gjør jobben selv, og unngå kjedelige rettstvister

 

This article is paid and made in collaboration with the mentioned websites in the article

Vi kan lese, nesten daglig, om kjedelige krangler som ender opp i retten. Bruken av svart arbeidskraft og håndverkere uten fagbrev er ofte elementer som følger disse sakene. Det er kjedelig å måtte bruke tid, penger og energi på rettslige tvister som er helt unødvendige. Du kan gjøre mange ting selv, og dermed unngå slike tvister.

En hvit løgn og svart arbeidskraft
Det er veldig utbredt blant nordmenn å benytte seg av svart arbeidskraft. Vi rasjonaliserer ved å fortelle oss selv, og andre, at når vi benytter oss av svarte krefter, så hjelper vi dem like mye som de hjelper oss. Vi ønsker ikke å betale mer enn vi må, og vi ønsker ikke å betale skatter og avgifter til staten. Det er ikke uforståelig at mange tenker slik, men det kan fort bli unødvendig dyrt.

Hvor mange av de som jobber svart har egentlig fagbrev? Og dersom de kommer fra utlandet, hvordan kan du da forsikre deg om at fagbrevet de viser fram er ekte? I vår globale verden, der alt foregår på nett, er det ingen problem å få tak i falske papirer på nesten hva som helst. Det er enkelt å bestille falske dokumenter og fagbrev, og mange gjør dette. Det er også mange som har et fagbrev, men kvalitetssikringen vil allikevel sprike.

Business Team Meeting Strategy Marketing Cafe Concept

Gjør heller jobben selv
Det er mye du kan gjøre selv når du skal pusse opp hjemmet ditt. Det er nesten bare dersom du skal legge opp nye strømkurser eller rør at du trenger fagmenn. Stort sett så kan du gjøre alt annet selv. Med et lite søk på nettet, så vil du finne både flotte artikler og videoer som viser deg hvordan du gjennomfører ulike prosjekter. Flislegging er en av de tingene mange frykter, men du vil sannsynligvis gjøre en dyktigere jobb enn mange av de som jobber svart. Framgangsmåten er relativt enkel. Velg dine fliser her, og forny dine rom, både badet, kjøkkenet og vaskerommet. Du har kontroll på den jobben som gjøres, og du slipper å bruke energi på å krangle!

 

Det enkle er ofte det beste
Vi hører det ofte, og leser om det i nyhetene. Det lønner seg sjelden å ta snarveier. Er det noe som går galt, så går det som regel veldig galt. Og skulle du ende i en rettstvist på grunn av slett arbeid eller ødelagte materialer, så står du ikke så veldig sterkt dersom du har benyttet deg av svart arbeidskraft. Ei heller dersom du benytter deg av fagfolk med utenlandsk fagbrev. Noen kan være ekstremt dyktige. Andre trenger ikke å ha tatt i en hammer før. Det er en sjanse du tar, og dermed også en risiko for kjedelige konsekvenser. Det er enkelt, lærerikt og til tider morsomt å gjøre jobben selv, så samle sammen vennegjengen til dugnad. Da står du sterkere dersom uenigheter skulle oppstå.