Hvordan jobbe innen jus?

 

For å jobbe innen jus, så må du mest sannsynlig bli jurist. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvordan dette er noe du kan gjøre.

Hva gjør en jurist?

En jurist er en spesialist innenfor loven. Hva slags utdannelse du trenger, kan du finne på denne nettsiden. Det som er spennende med å være jurist er at du får muligheten til å bruke din kunnskap og din kompetanse innenfor loven til å hjelpe andre.

Mange tenker på advokater i store rettsaker når de tenker på jus og for mange er det dette som er jobbhverdagen deres, men for mange andre så er det helt vanlige rådgivningsjobber som er det folk tjener penger på.

Spesialister

Når man jobber som jurist er det vanlig å finne seg et spesialfelt. Dette fordi det finnes enormt mange forskjellige lover innenfor en rekke forskjellige bransjer. Derfor vil du kunne finne spesialister på ulike typer lov som for eksempel kriminallov, omsorgslov, kopieringslover etc. Det er rett og slett utrolig mange lover, så en jurist vil ikke nødvendigvis ha kompetansen til å kunne gi deg råd på alle typer jus.

Høye lønninger

Mange velger å bli jurister fordi det gir en utrolig høye lønninger. Det du må tenke på er at det tar en del år å bli jurist i tillegg til at du må være i praksis og mest sannsynlig spesialisere deg. Derfor anbefaler vi deg å se på disse lønningene som en bonus, ikke en motivasjon.

Vi håper at du har fått litt mer peiling på hvordan det er å være jurist og kanskje du finner ut av om dette er noe du ønsker å vurdere eller ikke. Det å være jurist kan være utrolig givende, men samtidig også utrolig krevende. Så det er helt opp til deg!