Stresset som medfører i retten

 

Er det virkelig verdt det?

Selv om nordmenn ikke er like på ballen når det gjelder å gå til retten, som Amerikanere, så tar vi fortsatt selv de minste sakene til retten. Vi er tross alt i vårt veldig fredelige land, stadig utsatt for kriminelle handlinger og tvister mellom hverandre.

Dette er simpelthen bare et resultat av å leve i et samfunn, og det er noe vi bare må takle simpelthen. Det er derimot mange situasjoner hvor en bør stille seg spørsmålet om det å gå i retten virkelig er verdt det. Uansett om du har en god sak, så kan det i de fleste tilfeller være det beste å bare trekke seg ut. Selv om du hadde vunnet til slutt, så hadde du mest sannsynlig brukt flere måneder, mye penger og mye slit på å vinne det som i forhold ofte bare kan være småsummer. Så før du går til retten, så kan det være lurt å stille seg selv spørsmålet om det virkelig er verdt det når en veier inn alle de negative aspektene.

Ikke la stresset knekke deg

Menneskekroppen tåler simpelthen ikke lange perioder med stress, og gang på gang har det blitt bevist at stresset svekker immunforsvaret. Derfor er det essensielt å prøve å slappe av. Det er ikke like enkelt når en har den konstante bekymringen om en rettssak hengende over seg. Flere mennesker enn noensinne søker legehjelp, grunnet både mentale og fysiske følger av stresset. Da kan de bruke en applikasjon som enestående kry for å spørre legen om råd rett fra mobilen. På denne måten slipper du legebesøket i en ellers stressende hverdag. Dersom det skulle være noe mer seriøst som feiler deg, så drar du bare enkelt og greit til legen og tar en real sjekk der.

Tenk deg om neste gang

Neste gang du står til veggs med valget om å gå til retten, så bør du tenke deg nøye om. Det kan vise seg at dine forsøk på å vinne faktisk bare handler om stolthet, og ikke det at det er logisk riktig å gå til retten. Dette er et vedvarende problem med oss nordmenn. Vi må nemlig alltid vinne, og vi viker ikke på et eneste punkt. I mange tilfeller er det derimot slik at det å gå til retten bare bidrar med noen småpenger i forhold til det en faktisk får tilbake for strevet. Dermed kan det være lurt å lene seg tilbake og vurdere situasjonen. Husk på at rettstrider kan ta flere måneder og koste deg mye i lengden. Selv om du skulle få pengene tilbake ved seier, så går du en lang periode i minus og det med en byrde over deg. Vær klok i når du tar ting til retten!