Utkledningsfest? Slik kler du deg som en advokat

 

Det er ganske vanlig å kle seg opp som kjendiser når man skal på utkledningsfest, enten det er til Halloween, bursdag eller nyttår. Men i Norge har vi jo mange kjente advokater, så hvorfor ikke kle seg opp som en av dem istedenfor? Det er ekstra perfekt for deg som er jurist fra før, eller bare er glad i jussen.

Et par velkjente advokater er John Christian Elden og Mona Høiness, disse er i nyhetsbildet hele tiden – noe som betyr at folk trolig vil kjenne deg igjen hvis du kler deg opp som en av disse. Av akkurat den grunn kan det være en god idé å gå for et slikt antrekk, da det alltid er gøy når noen klarer å gjette hvem du har kledd deg ut som.

Hvordan kler advokater seg

Men hvordan går egentlig advokater kledd? Det er spesielt viktig å vite hvis du skal kle deg ut som en generisk advokat, og ikke en som er kjendis. I Norge har ikke advokater spesielle antrekk som i mange andre land, i stedet kler deg seg relativt normalt. Men det er likevel noen kjennetegn som du bør kjenne til.

Kvinnelige advokater har gjerne dressbukser, silkebluser og en blazer på jobb. Mange har også råd til designervesker som vanlige folk kan glemme om. Herrer på den andre siden går som regel i dress, men du bør ikke glemme frakken eller stresskofferten. Dette er viktig tilbehør for en mannlig advokat.

Forskjell på Halloween og nyttårsaften

Triksene ovenfor fungerer godt på en Halloween-fest, men hva med en nyttårsfest? Bør man ikke ha litt mer glamour der? I tillegg til fancy nyttår dekorasjon av alle slag, er det også rom for å kle seg annerledes enn hva advokater normalt tar på seg når de skal på kontoret. Det er nemlig sånn at også kvinnelige advokater kan like glitterkjoler og et sminket ansikt, mens herrene kanskje tar på seg en annen dress en normalt. Å feire nyttår skal nemlig føles helt spesielt – og man bør ikke spare på noe, verken når det gjelder antrekket eller dekorasjonene. For det er jo virkelig sånn at gode dekorasjoner gjør halve festen!

Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til med festen, vi håper du finner et antrekk som er advokat-verdig, og vel så det.